Recepten Boemboe's speciaal - kruidenmixen

Toko Lien / Indonesia Baru

Maak zelf heel gemakkelijk en snel een Oosterse rijsttafel klaar! U maakt een uitgebreide rijsttafel met diverse gerechten heel eenvoudig klaar met één van de beste kant en klare verse kruidenmixen ofwel boemboe's genaamd van Toko Lien en Indonesia Baru! Als bijgerechten kunt u Gebakken Uitjes Toko Lien, Seroendeng Normaal Toko Lien, Javaantjes/Sambal Goreng Kentang Toko Lien en Borrelkroepoek Toko Lien, Emping Toko Lien of Opak Toko Lien serveren. Natuurlijk mag de saté niet vergeten worden. Ook dit gerecht kan gemakkelijk bereid worden met de Sate Marinade van Toko Lien. Voor de satésaus kunt u onze heerlijke satésaus gebruikten: boemboe Saté Toko Lien.  

Een tip: heeft u niet veel tijd om de saté te rijgen, dan kunt u gewoon het vlees in stukjes snijden, marineren en braden. Daarna giet u de satésaus erover heen. Net zo makkelijk! Alle producten zijn natuurlijk in de webshop van Newlifeshop verkrijgbaar.

Nog een laatste Aziatische tip: serveer beter te veel dan te weinig ;)

Mocht u vragen hebben of suggesties, dan kunt u altijd een e-mail sturen naar: info@newlifeshop.nl 

 

 

BOEMBOES TOKO LIEN

Recept Boemboe nr.1: Nasi Goreng Toko Lien 

Milde kruidenmix voor vlees en rijst.

Benodigdheden: 500 gram rijst, 250 gram varkensvlees of kippenvlees, 1 ui, prei.

Het vlees en een fijngesnipperde ui in een ruime pan met wat olie of reuzel braden. Daarna Boemboe Nasi Goreng 100 gram Toko Lien toevoegen en vermengen. Doe hierna de drooggekookte rijst erbij en meng het geheel, door tijdens het braden om te scheppen. Voeg er voor de smaak wat fijngesneden prei, zout of sambal aan toe. Tip: garneren met ei of reepjes ham.

 

Recept Boemboe nr.2: Bami Goreng Toko Lien

Milde kruidenmix voor vlees en mie.

Benodigdheden: 500 gram Bami mie Singapore Toko Lien, 250 gram varkensvlees of kippenvlees, 1 ui.

Bereiding: Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Het vlees en een fijngesneden ui in een ruime pan met wat olie of reuzel braden. Daarna boemboe Bami Goreng Toko Lien toevoegen en vermengen. Vervolgens de mie toevoegen en bradend omscheppen tot het geheel vermengd is. Tip: garneren met ei of reepjes ham.

 

Recept Boemboe nr.3: Bali Toko Lien

Pittige kruidenmix voor rundvlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of kip van ca. 750 gram.

Bereiding: Vlees of kip in stukken snijden, boemboe Bali Toko Lien met wat olie en kip of vlees mee fruiten. Voeg daarna 3 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.4: Ajam (Ayam) Pedis Toko Lien

Pittige kruidenmix voor Indonesisch kipgerecht.

Benodigdheden: 1 kip van ca 750 gram, 1 ui.

Bereiding: kip in stukken snijden. Eén fijn gesnipperde ui in wat olie fruiten. Voeg daarna de boemboe Ajam (Ayam) Pedis Toko Lien toe. Kip lichtelijk mee fruiten. Voeg daarna 3 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout of sambal toe.

 

Recept Boemboe nr.5: Rendang Toko Lien

Pittige kruidenmix voor rundvlees of kip op basis van kokos.

Benodigdheden: ca. 750 gram in blokjes gesneden rundvlees of ca. 750 gram in stukken gesneden kip.

Bereiding: vlees of kip en de boemboe Rendang Toko Lien met 4 kopjes water aan de kook brengen. Daarna onder af en toe roeren op een laag pitje laten sudderen tot het vlees zacht is. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.6: Ajam (Ayam) Paniki Toko Lien

Pittige kruidenmix voor Indonesische kip.

Benodigdheden: 1 kip voor ca. 750 gram

Bereiding: kip in stukken snijden. 1 fijngesnipperde ui in wat olie fruiten. Voeg daarna de boemboe Ajam Paniki Toko Lien toe. Kip lichtelijk mee fruiten. Voeg daarna 4 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.7: Semoor Djawa Toko Lien

Zoete kruidenmix voor rundvlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of kip, 1 ui.

Bereiding: ui fijn snipperen en in wat olie fruiten. Vlees of kop in stukken snijden. Voeg daarna de boemboe Semoor Djawa Toko Lien en het vlees erbij. Doe er 3 kopjes water bij en laat het geel op een klein vur onder af en toe roeren sudderen. Voeg naar smaak wat zout, ketjap of sambal toe.

 

Recept Boemboe nr.8: Sambal Goreng Toko Lien

Pittige kruidenmix voor rundvlees, groenten ("hete boontjes") of gekookte eieren.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 500 gram groenten "hete boontjes" of 8 hardgekookte eieren.

Bereiding: vlees in stukjes snijden, daarna samen met de fijngesneden ui in de pan met wat olie braden. Voeg de boemboe Sambal Goreng Toko Lien en 4 kopjes water toe en laat het op een klein vuur gaar sudderen. Voeg naar smaak zout of sambal toe. In plaats van vlees kunt u groenten (voorkeur sperzieboontjes), hardgekookte eieren of kip voor dit gerecht gebruiken.

 

Recept Boemboe nr.9: Sambal Boontjes Toko Lien

De Sambal Boontjes Toko Lien is een pittige kruidenmix voor boontjes.

Benodigdheden: 500 gram boontjes, 1 ui, olie.

Bereiding: de fijngesneden ui in de pan met wat olie braden. De boemboe Sambal Boontjes Toko Lien, 3 kopjes water en de boontjes toevoegen en op een klein vuur laten sudderen. Af en toe even roeren. Voeg er eventueel wat water aan toe. Voeg naar smaak zout of sambal toe.

 

Recept Boemboe nr.10: Boemboe Soto Ajam (Ayam) Toko Lien

Oosterse soep van rundvlees of kipfilé met gekookte eieren en aardappelen.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 500 gram kipfilé, 4 hardgekookte eieren, 4 gekookte aardappelen, wat prei, selderij en gebakken uitjes.

Bereiding: Trek van het vlees of kipfilé eerst 1,5 liter bouillon. Daarna het vlees eruit halen en in stukken snijden. Doe daarna de boemboe Soto Ajam (Ayam) Toko Lien en het vlees weer terug in de bouillon. Onder af en toe roeren het vlees zachtjes gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe. Opdienen met gesneden prei, selderij, aardappelblokjes, hardgekookte eieren, gefruite uitjes en kroepoek.

 

Recept Boemboe nr.11: Boemboe Sajoer Lodeh Toko Lien

Niet pittige kruidenmix voor groenten (sperzieboontjes, peentjes, kool) en tahoe.

Benodigdheden: 500 gram diverse groenten, tahoe en 2 rode pepers.

Bereiding: de groenten (sperzieboontjes, peentjes, kool), pepers en de tahoe in stukken snijden en samen met de boemboe Sajoer Lodeh Toko Lien in ca. 0,25 liter water aan de kook brengen. Af en toe omroeren, en doorkoken tot de groenten bijna gaar zijn. De groente moet iets knapperig blijven. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.12: Boemboe Babi Ketjap    Toko Lien

Milde kruidenmix voor vlees of kip op basis van ketjap.

Benodigdheden: 500 gram varkensvlees of kip, 1 ui.

Bereiding: vlees in blokjes snijden. 1 fijn gesnipperde ui in wat olie lichtelijk fruiten. Doe daarna de boemboe Babi Ketjap Toko Lien en het vlees erbij. Voeg 3 kopjes water toe en laat het geheel op een klein vur onder af en toe roeren gaar sudderen. Voeg naar smaak wat zout, ketjap of sambal toe.

 

BOEMBOES INDONESIA BARU

Recept Boemboe nr.1: Nasi Goreng Indonesia Baru

Milde kruidenmix/boemboe voor vlees en rijst.

Benodigdheden: 500 gram rijst, 250 gram varkensvlees of kippenvlees, 1 fijngesneden ui.

Bereiding: het vlees en een fijngesneden ui in een ruime pan met wat olie of reuzel braden, daarna Boemboe Nasi Goreng Indonesia Baru toevoegen en vermengen. Doe hierna de drooggekookte rijst in een pan en meng het geheel door tijdens het braden om te scheppen. Voer er voor de smaak wat fijngesneden prei, zout of sambal toe. Garneren met ei of wat reepjes ham.

 

Recept Boemboe nr.2: Bami Goreng Indonesia Baru

Milde kruidenmix/boemboe voor vlees en mie.

Benodigdheden: 500 gram mie, 250 gram varkensvlees of kippenvlees, 1 ui.

Bereiding: kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het vlees en een fijngesneden ui in een ruime pan met wat olie of reuzen braden. Daarna de Boemboe Bami Goreng Indonesia Baru toevoegen en vermengen. Vervolgens de mie toevoegen en bradend omscheppen tot het geheel vermengd is. Garneren met ei of reepjes ham.

 

Recept Boemboe nr.3: Bali Indonesia Baru

Pittige kruidenmix voor vlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 1 kip van ca. 750 gram.

Bereiding: vlees of kip in stukken snijden. Boemboe Bali Indonesia Baru met wat olie en kip of vlees mee fruiten. Voeg daarna 3 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren zachtjes gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.4: Ajam (Ayam) Pedis  Indonesia Baru

Pittige kruidenmix/boemboe voor een heerlijk Indonesisch kipgerecht.

Benodigdheden: 1 kip van ca 750 gram, 1 ui.

Bereiding: kip in stukken snijden. Eén fijn gesnipperde ui in wat olie fruiten. Voeg daarna de boemboe Ajam (Ayam) Pedis Indonesia Baru toe. Kip lichtelijk mee fruiten. Voeg daarna 3 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout of sambal toe.

 

Recept Boemboe nr.5: Rendang Indonesia Baru

Pittige kruidenmix/boemboe voor rundvlees of kip op basis van kokos.

Benodigdheden: ca. 750 gram in blokjes gesneden rundvlees of ca. 750 gram in stukken gesneden kip.

Bereiding: vlees of kip en de boemboe Rendang Indonesia Baru met 4 kopjes water aan de kook brengen. Daarna onder af en toe roeren op een laag pitje laten sudderen tot het vlees zacht is. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.6: Besengeh Indonesia Baru

Licht pittige kruidenmix voor rundvlees of kip.

 

Recept besengeh Indonesia Baru

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 1 kip van ca. 750 gram.

Bereiding: Vlees of kip in stukken snijden. Boemboe Besengeh Indonesia Baru in wat olie fruiten. Voeg daarna het vlees of kip en 4 kopjes water toe. Op een klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

Recept Boemboe nr.7: Opor Indonesia Baru

Milde kruidenmix voor rundvlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 1 kip van ca. 750 gram, 1 ui.

Bereiding: vlees of kip in stukken snijden. 1 fijngesnipperde ui in wat olie fruiten. Voeg daarna de Boemboe Opor Indonesia Baru toe. Vlees of kip lichtelijk meefruiten. Voeg daarna 4 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.8: Ajam (Ayam) Paniki  Indonesia Baru

Pittige kruidenmix voor Indonesische kip.

Benodigdheden: 1 kip voor ca. 750 gram

Bereiding: kip in stukken snijden. 1 fijngesnipperde ui in wat olie fruiten. Voeg daarna de boemboe Ajam Paniki Indonesia Baru toe. Kip lichtelijk mee fruiten. Voeg daarna 4 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

Recept Boemboe nr.9: Semoor Djawa          Indonesia Baru

Zoete kruidenmix voor rundvlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of kip, 1 ui.

Bereiding: ui fijn snipperen en in wat olie fruiten. Vlees of kop in stukken snijden. Voeg daarna de boemboe Semoor Djawa Indonesia Baru en het vlees erbij. Doe er 3 kopjes water bij en laat het geheel op een klein vuur onder af en toe roeren sudderen. Voeg naar smaak wat zout, ketjap of sambal toe.

 

Recept Boemboe nr.10: Sambal Goreng      Indonesia Baru

Pittige kruidenmix voor rundvlees, groenten ("hete boontjes") of gekookte eieren.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 500 gram groenten of 8 hardgekookte eieren.

Bereiding: vlees in stukjes snijden, daarna samen met de fijngesneden ui in de pan met wat olie braden. Voeg de boemboe Sambal Goreng Indonesia Baru en 4 kopjes water toe en laat het op een klein vuur gaar sudderen. Voeg naar smaak zout of sambal toe. In plaats van vlees kunt u groenten (voorkeur sperzieboontjes), hardgekookte eieren of kip voor dit gerecht gebruiken.

 

Recept Boemboe nr.11: Roedjak Indonesia Baru

Pittige kruidenmix voor vlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 1 kip van ca. 750 gram.

Bereiding: Vlees of kip in stukken snijden. 1 fijngesnipperde ui in wat olie fruiten, voeg daarna de boemboe roedjak Indonesia Baru toe. Vlees of kip lichtelijk meefruiten. Voeg daarna 4 kopjes water toe. Op klein vuur onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.12: Kerrie (Kerry) Indonesia Baru

Milde kruidenmix op basis van kerry met kip of rundvlees en kool, worteltjes, snijboontjes en aardappeltjes.

Benodigdheden: 1 kilo in stukken gesneden kip of 500 gram rundvlees, ca. 200 gram gesneden koolblaadjes, ca. 150 gram worteltjes, 150 gram snijboontjes en ca. 100 gram in blokjes gesneden aardappeltjes.

 

Bereiding: de benodigdheden met 8 kopjes water en de boemboe Kerrie (Kerry) Indonesia Baru aan de kook brengen, daarna op klein vuur, onder af en toe roeren, laten sudderen tot de kip of het vlees zacht is. Voeg naar smaak wat zout toe. 

 

Recept Boemboe nr.13: Soto Ajam (Ayam)  Indonesia Baru

Oosterse soep van rundvlees of kipfilé met gekookte eieren en aardappelen.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of 500 gram kipfilé, 4 hardgekookte eieren, 4 gekookte aardappelen, wat prei, selderij en gebakken uitjes.

Bereiding: Trek van het vlees of kipfilét eerst 1,5 liter bouillon. Daarna het vlees eruit halen en in stukken snijden. Doe daarna de boemboe Soto Ajam Indonesia Baru en het vlees weer terug in de bouillon. Onder af en toe roeren het vlees zachtjes gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout toe. Opdienen met gesneden prei, selderij, aardappelblokjes, hardgekookte eieren, gefruite uitjes en kroepoek.

 

Recept Boemboe nr.14: Sajoer Lodeh           Indonesia Baru

Niet pittige kruidenmix voor groenten en tahoe op kokosbasis.

Benodigdheden: 500 gram diverse groenten, tahoe en 2 rode pepers.

 

Bereiding: de groenten (sperzieboontjes, peentjes, kool), pepers en de tahoe in stukken snijden en samen met de boemboe Sajoer Lodeh Indonesia Baru in ca. 1/2 liter water aan de kook brengen. Af en toe doorroeren en doorkoken tot de groente bijna gaar is. De groente moet ietswat knapperig blijven. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.15: Babi Ketjap Indonesia Baru

Milde kruidenmix voor varkensvlees of kip op ketjapbasis.

Benodigdheden: 500 gram varkensvlees of kip, 1 ui.

Bereiding: vlees of kip in blokjes snijden. 1 fijn gesnipperde ui in wat olie lichtelijk fruiten. Doe daarna de boemboe Babi Ketjap Indonesia Baru en het vlees erbij. Voeg 3 kopjes water toe en laat het geheel op een klein uur onder af en toe roeren gaar sudderen. Voeg naar smaak wat zout, ketjap of sambal toe.

 

Recept Boemboe nr.16: Ritja-Ritja Indonesia Baru

Pittige kruidenmix voor rundvlees of kip.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees of kip, 1 ui.

Bereiding: ui fijn snijden en in wat olie fruiten. Vlees of kip in stukken snijden. Voeg daarna de boemboe Ritja-Ritja Indonesia Baru en het vlees erbij. Doe er 3 kopjes water bij en laat het geheel op een klein vuur onder af en toe roeren gaar sudderen. Voeg naar smaak wat zout of sambal bij.

 

Recept Boemboe nr.17: Rawon Indonesia Baru

Milde Oosterse rundvleessoep.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees.

Bereiding: Trek van het vlees ca. 1 liter bouillon. Haal het vlees er vervolgens uit en snij het in kleine stukken, doe dit samen met de boemboe Rawon Indonesia Baru weer terug in de bouillon. Onder af en toe roeren ca. 15 minuten zachtjes gaar laten koken. Eventueel garneren met gebakken uitjes, so-oen en lente ui. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

Recept Boemboe nr.18: Goelee Indonesia Baru

Milde kruidenmix voor rundvlees of lamsvlees.

Benodigdheden: 750 gram rundvlees of lamsvlees.

Bereiding: rundvlees of lamsvlees in stukjes snijden. Doe daarna het vlees bij de Boemboe Goelee Indonesia Baru en 8 kopjes water in een pan en breng dit aan de kook. Op een klein vuurtje onder af en toe roeren gaar laten sudderen. Voeg naar smaak wat zout bij.

 

Recept Boemboe nr.20: Oblok Oblok Indonesia Baru

Pittige tahu/tempé gerecht met soepvlees, petehbonen, sperzieboontjes en pepers.

Benodigdheden: 250 gram soepvlees, 250 gram sperzieboontjes, 50 gram petehbonen, 5 groene pepers, 300 gram tempe en 300 gram tahu.

Bereiding: Doe het vlees in circa 1/2 liter water en kook het tot het zacht is. Voeg daarna de boemboe Oblok Oblok Indonesia Baru toe. Doe vervolgens de in blokjes gesneden tahu, tempé en de gesneden groenten erbij. Laat het geheel op een klein vuur gaar koken. Voer er naar smaak wat zout aan toe.

 

Recept Boemboe nr.21: Boemboe Lemper Indonesia Baru

Milde kruidenmix voor hartige Indische snack van ketanrijst en kip.

Benodigdheden: 500 gram ketan, 500 gram kip in stukjes gehakt, 2 cm santen (cocoscreme)en plastic- of aluminiumfolie.

Bereiding: het fijngesneden vlees in wat olie braden. Voeg de Boemboe Lemper Indonesia Baru en wat water toe en meng het geheel door elkaar. Gebruik dit als vulling voor de lemper. Doe de schoongewassen ketan in een stomer en stoom deze gedurende 10 minuten. Breng een kopje water aan de kook en voeg hierbij de santen/cocoscreme toe. Haal de ketan uit de stomer en meng het geheel met elkaar. Doe het geheel na ca. 5 minuten weer in de stomer en stoom tot het gaar is. Het vleesgerecht legt u in het midden van de ketan en rolt u dicht in plastic- of aluminiumfolie.

Recept Boemboe nr.22: Nasi Kuning Indonesia Baru

Milde kruidenmix voor gele rijst.

Benodigdheden: 500 gram rijst van goed kwaliteit, 3 eieren en wat plakjes komkommer.

Bereiding: breng de Boemboe Nasi Kuning Indonesia Baru al roerend in circa 1 liter aan de kook. Doe de schoongewassen rijst erin en blijf roeren tot alles opnieuw kookt. Doe de deksel op de pan en laat dit op een klein vuurtje koken tot het gaar is. Opdienen met gebakken uitjes en versier het met reepjes omelet en plakjes komkommer.

 

Recept Boemboe nr.23: Soto Madura           Indonesia Baru

Milde kruidenmix voor rundvleessoep.

Benodigdheden: 500 gram rundvlees, 100 gram selderij en wat gebakken uitjes.

Bereiding: snij het rundvlees in kleine stukjes en breng dit aan de kook met 1 liter water. Fruit de Boemboe Soto Madura Indonesia Baru in 3 eetlepels olie en voeg daar een half kopje water aan toe. Doe dit papje al roerend in de bouillon en laat het geheel op klein vuur doorkoken. Voeg er eventueel wat zout aan toe. Voor het opdienen bestrooien met fijn gesneden selderij en gebakken uitjes.

 

Recept Boemboe nr.24: (Ikan) Pepesan        Indonesia Baru

Pittige kruidenmix voor makreel.

Benodigdheden: 500 gram rauwe of gebakken makreel.

Bereiding met rauwe makreel: maak de vis van te voren schoon en wrijf deze met de boemboe (Ikan) Pepesan Indonesia Baru in . Wikkel het geheel in aluminiumfolie en laat het gaar worden in de oven.

Bereiding met gebakken makreel: Fruit de boemboe in 3 eetlepels olie en voeg daaraan een half kopje water. Breng het daarna aan de kook met 1 kopje water. Voeg de voorgebakken vis erbij en laat het gedurende 20 minuten op klein vuur intrekken.